1. ÖGG Mesut görevi esnasında silah kullanması gereken bir durumla karşılaşır. Silahını kılıftan çıkarır ve sürgüyü çekerek dolduruş yaptıktan sonra silahını hedefe doğrultarak tetiğe basar. Ancak horoz düşmesine rağmen silahın ateş etmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisi olamaz?
2. Silahlarda ateşleme sisteminde; hem horoz hem de iğne olan, tetiğin çekilmesiyle tetik manivelası sayesinde kurulu vaziyetten kurtulan horozun iğneye, iğnenin de kapsüle darbe yapması sonucu ateşlemenin gerçekleşmesini sağlayan sisteme ne ad verilir?
3. Mermi çekirdeğinin havada dengeli olarak ilerleyebilmesi adına ihtiyaç duyduğu açısal hızı sağlamak için, namlu içerisinde bulunan yiv ve setler, ateşlemenin ardından mermi çekirdeği üzerinde teşhise elverişli tanımlayıcı karakteristik izler oluşturur. Bu izlere ne denir?
4. Özel Güvenlik görevlisinin kullanmış olduğu silahının tırnağının kırık olması atış anında nasıl bir sonuç doğurur?
5. Silahın namlusunu temizlemek için ucuna bez ve fırça takılabilen namlu içi yiv ve set aralarını temizlemek için kullanılan alete ne ad verilir?
6. Aşağıdakilerden hangisi atış esnasındaki emniyet tedbirlerinden biri değildir?
7. Özel güvenlik görevlisi Ercan poligonda atış yaparken tetik düşürmesine rağmen, fişek ateş almamışsa ilk yapması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
8. Atış yapmadan önce tabancanın ana parçaları ve namlu içerisinde varsa toz, kurum ve nem temizlenir. Bu bakım, aşağıdakilerden hangi bakım türüne girer?
9. Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?
10. “Hazne görevini yarı otomatik tabancalarda……….., toplu tabancalarda ise silindir kısmındaki……. yerine getirir.”
Yukarıda boş bırakılan yerlere gelecek ifadeler aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir?
11. Aşağıdakilerden hangisi ateşli silahlarla ilgili genel emniyet kurallarından biri değildir?
12. Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setlerin sağladığı faydalardan biri değildir?
13. Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan bölümler içerisinde yer almaz?
14. Saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici aletler aşağıdakilerden hangi silah sınıfında yer alır?
15.Tabancayı elle tutmaya yarayan bölüme ne denir?
16. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
17. “Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçaya…………denir.”
Yukarıdaki ifadede boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
18. Aşağıdakilerden hangisi silahlı ÖGG Hasan’ın görev esnasında görev silahına ilişkin yapması gerekenlerden değildir?
19. Kovan atma tertibatı nelerden oluşur?
20. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
21. Ateşli ve ateşsiz silahların kullanıldığı olaylarda olay yerinden elde edilen balistik bulguların, balistiğin alt bilim dallarının temel kaideleri ve Adli Balistik Biliminin metotları kullanılarak incelendiği; bulguların, delil kimliğine kavuşturulduğu bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
22. Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ….. derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
23. Özel güvenlik görevlisi Ayşe silahını temizlemektedir. Üzerinde, Gez-Tırnak – Kovan atma boşluğu -Arpacık-İğne grubu çerçevesi-Sürgü tutucu mandal çentikleriYerine getiren yay yuvası bulunan parça elindedir. ÖGG Ayşe’nin elindeki temizlediği parça aşağıdakilerden hangisidir?
24. Yarı otomatik horozlu tabancalarda ateşleme tertibatını oluşturan parçaların uyumlu çalışma sıralaması aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?
25. Silahı ile atış yapan ÖGG Mehmet'in silahı atış öncesi fişek yatağına fişek almıyor ise aşağıdakilerden hangisi söylenemez?