1. İl özel güvenlik komisyonu kararı ile özel güvenlik hizmeti verilen yere tahsis edilen silahların satın alınması durumunda, silahlar için aşağıdakilerden hangisi düzenlenir?

103. Dönem Özel Güvenlik Sınav Soruları çöz

103. dönem özel güvenlik sınav soruları

özel güvenlik test çöz, ögg test çöz sitemizde 103. dönem özel güvenlik sınav sorularını online olarak çözebilirsiniz. 2024 yılı özel güvenlik kimlik kartı almak isteyen kişiler sayfada yer alan temel eğitim sınav sorularına çalışabilirsiniz. Burada yer alan özel güvenlik soruları temel eğitim sorularıdır. Silahsız özel güvenlik kimlik kartı almak isteyenler bu soruları çalışması gerekir. Silahlı özel güvenlik kimlik kartı almak isteyenler için 103. dönem özel güvenlik silah soruları ayrı bir şekilde test oluşturulmuştur. Yapmanız gereken temel eğitim silah soruları kategorisi ve yenileme eğitimi silah kategorisi içerisinde yer alan silah sorularını çözebilirsiniz. Özel güvenlik çıkmış soruları çözerek sınavlarda başarılı olursunuz.

Özel güvenlik temel eğitimi, özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilere verilen bir eğitimdir. Bu eğitimde, özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirirken ihtiyaç duyacakları bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

Özel güvenlik temel eğitimi, Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bir müfredat çerçevesinde verilmektedir. Bu müfredat kapsamında, özel güvenlik görevlilerine aşağıdaki konular öğretilmektedir:

  • Özel güvenlik hukuku ve kişi hakları: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin görev ve sorumlulukları, özel güvenlik alanındaki mevzuat, kişi hakları ve temel hak ve özgürlükler gibi konular işlenmektedir.

  • Güvenlik tedbirleri: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin görev yaptıkları yerlerde almaları gereken güvenlik tedbirleri, güvenlik riskleri ve güvenlik planlaması gibi konular işlenmektedir.

  • Etkili iletişim: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin görevlerini yerine getirirken etkili iletişim kurabilmeleri için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

  • Kalabalık yönetimi: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin kalabalık ortamlarda güvenliği sağlamaya yönelik bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

  • Temel ilk yardım: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin ilk yardım konusunda bilgi sahibi olmaları ve ilk yardım müdahalesi yapabilmeleri için gerekli olan beceriler kazandırılmaktadır.

  • Olay yeri koruma: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin olay yeri koruma konusunda bilgi sahibi olmaları ve olay yeri incelemesine yardımcı olabilmeleri için gerekli olan beceriler kazandırılmaktadır.

  • Yangın güvenliği ve tabii afetlerde müdahale tarzı: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin yangın güvenliği ve tabii afetlere müdahale konusunda bilgi sahibi olmaları ve gerekli müdahaleleri yapabilmeleri için gerekli olan beceriler kazandırılmaktadır.

  • Patlayıcı maddeler: Bu derste, özel güvenlik görevlilerinin patlayıcı maddeler konusunda bilgi sahibi olmaları ve patlayıcı maddeye maruz kaldıkları durumlarda gerekli müdahaleleri yapabilmeleri için gerekli olan beceriler kazandırılmaktadır.

Silahlı özel güvenlik eğitimi almak isteyen kursiyerlere, temel eğitime ek olarak 20 saat silah bilgisi ve atış eğitimi verilmektedir. Bu eğitimde, kursiyerlere silahların parçaları ve özellikleri, silah kullanma teknikleri, silahın bakım ve muhafazası gibi konular öğretilmektedir.

Özel güvenlik temel eğitimi, 50 saatlik bir eğitimdir. Bu eğitim, hafta içi her gün sabah ve akşam olmak üzere toplamda 10 saat olarak verilmektedir. Eğitim, başarılı olan kursiyerlerin başarılı olduklarına dair belge verilmesiyle sona ermektedir.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir